PUPILLEN TRAINERSCURSUS

Help uw trainers met een succesvol seizoen!

VoetbalCity heeft voor de pupillentrainers van uw club (maximaal 16 trainers) een 2-daagse cursus. Naast theorie komt met name ook het praktijkgedeelte aan de orde. Na deze twee dagen hebben de trainers, mede dankzij ondersteuning vanuit de twee trainersboeken  voldoende bagage voor een succesvol seizoen.

Plezier, ontwikkeling en resultaat

In onze visie zijn de 3 belangrijkste pijlers van een jeugdopleiding plezier, ontwikkeling en resultaat. Voetballen doe je voor je plezier. Als je merkt dat je beter wordt en dit ook nog tot resultaat in de vorm van winnen leidt, wordt het plezier alleen maar groter. De ontwikkeling van de individuele voetballer zal vanzelf leiden tot een beter teamresultaat.

Inhoud van de cursus

In het theoretische gedeelte van de opleiding wordt aandacht besteed aan zaken als het creëren van plezier en beleving bij de training, motivatiegericht coachen en communicatie met ouders, scheidsrechter, tegenstander en spelers. Ook gaan we in op de verschillende leeftijdscategorieën met de bijbehorende kenmerken en hoe je hiermee om kunt gaan als trainer.In het praktijkgedeelte wordt aandacht besteed aan de praktische organisatie en de uitleg van de verschillende oefeningen en wordt het motivatiegericht coachen in de praktijk gebracht.

Investering

De investering bedraagt € 500,- (maximaal 16 deelnemers). Alle pupillentrainers krijgen dan een 2-daagse cursus, theorie- en praktijkboek en een deelnamecertificaat.

 

 

De cursus bij uw club?

Waarom VoetbalCity?

De drijvende kracht achter VoetbalCity, Igor van Gelderen, is al jarenlang erg betrokken bij de ontwikkeling van jeugdspelers en jeugdtrainers in Nederland. Hij heeft alle trainersopleidingen die er zijn voor jeugdtrainers succesvol afgerond en heeft inmiddels een schat aan ervaring als voetbaltrainer, hoofd jeugdopleiding, technisch manager en heeft al diverse interne trainerscursussen verzorgd voor pupillentrainers. Hierdoor heeft hij een eigen opleidingsvisie ontwikkeld gebaseerd op de 3 eerder genoemde pijlers plezier, ontwikkeling en resultaat.

De Boeken

VoetbalCity heeft 2 handige trainersboeken geschreven. één alleen gericht op de theorie, de andere met 60 oefeningen waarmee de trainer een heel voetbalseizoen kan vullen. Elke cursist krijgt deze 2 trainersboeken + een deelnemerscertificaat.

De oefeningen

Hieronder vind u enkele van de 60 oefeningen die u aangereikt krijgt op de trainerscursus. Oefeningen waarmee u een succesvol seizoen als pupillen trainer zult hebben. Zoveel mogelijk in wedstrijdvormen waardoor plezier en beleving voorop staat

 

 

VOORBEELD OEFENINGEN

Theorie

In het theorie gedeelte behandelen wij vier thema’s:

 1. Trainen | Hoe krijgt u veel plezier en beleving op de training.
 2. coachen | Hoe moet u coachen tijdens, voor en na de wedstrijd en op de training.
 3. communicatie | hoe gaat u om met ouders, scheidsrechter, tegenstander en uw spelers.
 4. de speler | Welke kenmerken horen er nu bij de leeftijdscategoriën en hoe moet u dan coachen.

Door middel van beelden en plaatjes zullen wij de trainers een spiegel voorhouden. Welk gedrag als coach helpt nu en wat werkt juist negatief. Hieronder ziet u enkele plaatjes.

De oefeningen

In het boek met de 60 uitgewerkte oefeningen waarmee een pupillentrainer een succesvol seizoen op het trainingsveld tegemoet kan zien. Warming-Up, techniek, 1:1, passen|schieten, dribbelen, eerste aanname en kleine partijspelen wordt aandacht aan geschonken. Wij zijn ervan overtuigd dat een speler meer leert wanneer hij plezier heeft en er veel beleving is. VoetbalCity heeft dan zoveel mogelijk oefeningen geschreven in wedstrijdvormen, waarbij de oefening de techniek aanleert. 

Zie hieronder de wedstrijdvorm, kappen en draaien waarbij na de actie ook nog eens gericht moet schieten (scoren).

De oefeningen

Hieronder vind u een 4-tal oefeningen.

Ervaringen trainers van onze Pupillen Trainerscursus

VoetbalCity organiseert al weer vele jaren haar Pupillen Trainerscursus. In de zomer van 2015 is er een nieuwe cursus geschreven met een daarbij horend ‘nieuw’ theorieboek en een oefenstof boek met 60 oefeningen. Hieronder vind u de ervaringen van clubs en trainers die bij ons op cursus zijn geweest.

DOSC (DEN DOLDER) 

 1. beoordeling docent: 9,1
 2. beoordeling cursus: 8,7
 3. beoordeling oefenstofboek: 8,8
 4. beoordeling theorieboek: 8,1
 5. eindcijfer: 8,5
Enkele opmerkingen:
 • praktijkdeel erg leerzaam
 • goede prettige sfeer
 • Prima cursus, geeft veel meer dimensie aan voetbaltraining
 • zeer bruikbaar, gelijk toe te passen in de praktijk. Kinderen zijn heel enthousiast. Leuke oefeningen waarbij alle facetten van het voetballen getraind worden.
 • Wat een geweldige cursus!
 • erg leuke cursus met direct toepasbare praktijk voorbeelden.
 • relevant en kundig met veel enthousiasme
 • Docent legt op rustige en plezierige wijze de theorie uit. daarnaast wordt veel aandacht besteedt aan praktijk

asc Waterwijk

 1. beoordeling docent: 8,8
 2. beoordeling cursus: 8,8
 3. beoordeling oefenstofboek:9,1
 4. beoordeling theorieboek: 8,7
 5. eindcijfer: 8,9
Enkele opmerkingen:
 • erg leuke cursus met veel praktijk oefeningen en ervaringen uit de praktijk.
 • Perfecte cursus. Leuk voor beginnende trainers. Je herkent veel, maar ziet ook veel nieuwe dingen.
 • Prima cursus. Toepassing van de opgedane kennis op de trainingen zorgt voor veel rust, plezier en voldoening bij de kids. Top!
 • Ben blij met deze cursus. Ik kan wat ik geleerd heb direct in de praktijk toepassen.
 • De docent is duidelijk over hoe om te gaan met de kinderen en dat vond ik erg prettig.
 • Uitstekende cursus. Veel positieve input om toe te passen tijdens trainingen.
 • De video van de docent met ervaring grensrechter Buitenboys, erg heftig. Was hier graag van te voren op de hoogte van gebracht voor de eventuele impact op mij zelf.
vv Handel
 
 1. beoordeling docent: 8,7
 2. beoordeling cursus: 8,7
 3. beoordeling oefenstofboek:9,7
 4. beoordeling theorieboek: 9
 5. eindcijfer: 9

Enkele opmerkingen:

 • Ik heb veel geleerd en wijzer geworden hoe te handelen tijdens trainingen en voetbalwedstrijden. En dat je met het boekje over 60 trainingsvormpjes veel meer uit te halen is door per oefening meer optie kunt toepassen. Dus een zeer geslaagde cursus waar ik tijdens mijn trainingen en wedstrijden die ik begeleid veel aan heb.
 • Ik vond het fijn om tijdens het praktijk gedeelte meteen een feed-back te krijgen. Wat goed ging? Wat beter kan? Waarin gevarieerd kon worden.
 • Educatieve cursus waarbij alle aspecten aanbod komen. Een goede cursusdocent met ervaring die goed zijn ervaring deelt. Veel voetbalinzicht. Fijne materialen die wij mochten gebruiken. Dat geeft weer inzicht voor onze eigen club. Kortom gezegd een echte aanrader.

Sporting Almere

 1. beoordeling docent: 9,0
 2. beoordeling cursus: 8,6
 3. beoordeling oefenstofboek:9,5
 4. beoordeling theorieboek: 9,3
 5. eindcijfer: 8,7

Enkele opmerkingen:

 • Uitstekende trainerscursus met goede oefenstofboek en een enthousiaste goede cursusleider. Trainer MD
 • Lekker praktische aanpak met niet te veel letters er om heen. Trainer ETop
 • Top cursus! Goede deskundige leiding. Veel van geleerd! Trainer F5
 • Vooral geleerd hoe belangrijk communicatie is op het veld en daarbuiten. Trainer E11