HURDEGARYP – Dinsdag en woensdag waren op de voetbalvelden van vv Hardegarijp voor de 11e keer de SN voetbaldagen. Voor een kleine bijdrage waren 113 kinderen en bijna 40 vrijwilligers 2 dagen heerlijk met voetbal in verschillende vormen bezig.Er werd geluncht, heel veel gevoetbald, er  was een speurtocht een penalty bokaal en nog veel meer. Alles onder prima omstandigheden en erg goed georganiseerd.

Alweer voor de elfde keer, de SN voetbaldagen. De eerste 10 keer met de naam Siebe Nicolai voetbaldagen. De eerste 10 jaar gesponsord door de familie Nicolai. Nu de naam SN voetbaldagen, nog steeds te nagedachtenis aan de man die vele jaren voorzitter was van vv Hardegarijp.

Dinsdagmorgen kwamen ruim 110 kinderen richting Sportpark De Warren om een speciaal SN shirt en een bal te ontvangen. De kinderen werden in 11 groepen op leeftijd ingedeeld en samen met 2 of 3 begeleiders ging na de opening het feest onderweg.

VoetbalCity was dinsdag aanwezig en ze hadden 10 voetbalspellen verdeeld over de velden. Onder andere levend tafelvoetbal, schot snelheid meten, pannakooi en nog veel meer leuks.Ook waren verdeeld over de hele dag de voorrondes van de penalty bokaal, doelman van dienst Arie had het er maar druk mee, 113 kinderen en dan 3 strafschoppen per persoon. Veel strafschoppen waren raak …….

Uiteraard werd er die dag geluncht, het culinaire team had flink wat broodjes gesmeerd die bijna allemaal op gingen. In de middag werd het ochtend programma voltooid en zo tegen 15 uur was iedereen bij alle spellen langs geweest en gingen de kinderen moe maar zeer voldaan naar huis.
Woensdagmorgen rond 09.00 uur kwamen de kinderen weer terug en werd begonnen met het ochtend programma. Er waren nu 3 groepen van teams die een onderling toernooi gingen voetballen en ‘Belgisch’ voetbal speelden. De beide goals staan dan met de ruggen tegen elkaar in het midden van het veld.Ook was er een speurtocht, 15 meer of minder lastige vragen over sportpark De Warren die beantwoord moesten worden.

De lunch op dag 2 is iets waar veel kinderen naar uitkijken. Geen ‘gewone’ broodjes ham, kaas of zelfs hagelslag maar broodjes met een verse hamburger van de barbecue en broodjes knakworst.  De beste cateraar van Hurdegaryp kwam persoonlijk langs om er voor te zorgen dat die broodjes optimaal geserveerd werden. Het lukte uiteraard en het bleek zo lekker te zijn dat er maar een paar broodjes over waren.

Na de lunch de finale van de penalty bokaal, dinsdag waren de voorrondes geweest en de finalisten hadden nu de eer om onder grote publieke belangstelling op het hoofdveld de strafschoppen te mogen nemen. De doelman van dienst was Jouke, de doelman van vv Hardegarijp 2. Begonnen werd met de jongste jeugd die elk 2 strafschoppen mochten nemen. Dit systeem werd ook bij de 3 andere groepen gedaan en zo kwamen er 4 winnaars die alle 4 een prachtige beker verdienden en kregen.

Na deze strafschoppen kregen de kinderen een certificaat van deelname en ze mochten natuurlijk de bal en het shirt mee naar huis nemen.Een flink aantal kinderen zei ‘tot volgend jaar’ toen ze naar huis gingen, ze bedoelen dan natuurlijk de SN voetbaldagen van volgend jaar. Een aantal kinderen was echter ruim 3 uur later alweer op het hoofdveld te vinden, de eerste training van en voor het nieuwe voetbal seizoen stond op het programma en daar wil je natuurlijk bij zijn.

Ook de 11e SN dagen verliepen uitstekend. Oké, dinsdag 2 korte maar wel heftige buien maar verder was het echt prachtig. Het organiserende groepje verdienen samen met al die vrijwilligers dan ook alle eer, veel voorbereidingen uitvoeren is misschien gemakkelijk te doen maar het moet op die 2 dagen wel ‘kloppen’  en in dit specifieke geval liep echt alles perfect.